بازار پانل
لیست محصولات ساندویچ پانل

لیست محصولات ساندویچ پانل

ساندویچ پانل (Sandwich Panel) نوعی مصالح ساختمانی مدرن می‌ باشد که از دو لایه ورق و یک لایه فوم تشکیل شده است. ساندویچ پانل پوشش و عایقی مناسب برای دیوار و سقف ساختمان پیش ساخته، سوله و کانکس است.

ساندویچ پانل دارای 4 نوع : سقفی، دیواری، سردخانه ای و اتاق تمیز (کلین روم) است. هر مدل پانل ساندویچی کاربرد خاص خود را دارند که در ادامه به توضیح تک تک آن ها می پردازیم.

با ورود ساندویچ پانل ها به عرصه ی مصالح ساختمانی انقلابی بزرگ در این صنعت حاصل شد. پانل های ساندویچی با وزن کم ومقاومت مکانیکی بالا روز به روز محبوب تر شدند و ساخت سازه های ساندویچ پانلی در سر تا سر جهان رواج یافت. وزن کم پانل ها سبب جابه جایی و نصب آسان این مصالح می شود از طرفی سرعت اجرای سازه های پانلی همواره به دلیل پیش ساخته بودن مصالح بسیار بالا تر از سرعت ساخت و ساز با مصالح سنتی است.

تاریخچه ساندویچ پانل

همه چیز از تاریخ 1930 در آمریکا شروع شد که عده ای از دانشمندان سعی در ساخت مصالحی نوین برای مقاومت بیشتر ساختمان ها داشتند و در آخر پانل ساندویچی را در ساختمان داروسازی برای اولین بار استفاده کردند و رفته رفته پس از توسعه آن، در صنایع دیگری مانند خودرو سازی، آزمایشگاه ها، اتاق های یخچالی و ... مورد استفاده قرار گرفت.

ساندویچ پانل چیست؟

در حال حاضر پانل های ساندویچی با استفاده از دو لایه ورق (آلومینیوم، گالوانیزه، آلوزینک) و یک لایه فوم عایق میانی (فوم پلی اورتان، پشم سنگ، پشم شیشه) در کارخانجات ساخته می شوند و مانند لایه های ساندویچ بر روی یگدیگر قرار می گیرند، به همین دلیل به عنوان عایقی قوی در صنعت ساختمان سازی شناخته می شود.

ساختار ساندویچ پانل

انواع ساندویچ پانل

ساندویچ پانل دارای 4 نوع سقفی، دیواری، سردخانه ای و کلین روم است که در ادامه به انواع آن می پردازیم:

1- ساندویچ پانل سقفی

همانطور که از نام این محصول پیداست، از پانل سقفی برای پوشش سقف ساختمان ها استفاده می شود و جهت درزبندی و آب بندی سقف در سازه کاربرد دارد.

این پانل ها به لحاظ ظاهری، از 3 گام تا 5 گام قابل دسته بندی هستند. اما رایج ترین و بهترین گام برای ساندویچ پانل سقفی 4 گام است.

2- ساندویچ پانل دیواری

پانل های دیواری برای پوشش دیوار ساختمان ها و سازه های پیش ساخته مانند کانکس ها، سوله ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند. از نظر شکل ظاهری دارای شیارهایی با عمق کمتری نسبت به پانل سقفی هستند تا بهداشت و شستشوی آن ها راحت تر باشد.

ساندویچ پانل دیواری از یک طرف دارای حالت نری و از سمت دیگر دارای حالت مادگی است که باعث اتصال صحیح پنل ها به یکدیگر می گردد.

پانل دیواری و سقفی

3- ساندویچ پانل سردخانه

پانل سردخانه ای از نوع دیواری می باشد و معمولا ضخامتی بالای 7 سانتی متر دارد. این ضخامت بیشتر به دلیل نیاز از جلوگیری هدر رفت انرژی و کنترل دما در سردخانه است.

4- ساندویچ پانل اتاق تمیز (کلین روم)

پانل اتاق تمیز شبیه به پانل های دیواری هستند با این تفاوت که به لحاظ ظاهری از دو لایه ورق صاف (بدون شیار) تولید می شوند تا ایجاد محیطی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی راحت تر باشد.

پانل ساندویچی دیوار

مشخصات فنی ساندویچ پانل

در این بخش می خواهیم ساندویچ پنل ها را از دو جنبه: ابعاد و وزن مورد بررسی قرار بدهیم.

ابعاد پانل

ابعاد ساندویچ پانل تماما بر اساس نیاز مشتری و پروژه ساخته و برش داده می شود. در ادامه ابعاد استاندارد و رایج برای ساندویچ پانل ها توضیح داده شده است :

ابعاد ساندویچ پانل سقفی

طول ساندویچ پانل سقف می تواند از 2 متر الی 13 متر باشد و عرض آن 1.07 به همراه اورلپ (گام آخر) است که به میزان 1 متر مفید از فضای سقف را پوشش می دهد.

ابعاد ساندویچ پانل دیواری

این پانل ها با ضخامت عایق 4 تا 20 سانتی متر و طول 2 تا 12 متر و همچنین عرض مفید 1 متر، برای پوشش دیوارهای صنعتی، تجاری، و مسکونی استفاده می شوند.

ابعاد سایر ساندویچ پانل ها

طول پانل های سردخانه و کلین روم می تواند از 2 متر الی 12 متر باشد و عرض آن 1.02 سانتی متر است که به میزان 1 متر مفید از فضای دیوار را می پوشاند.

وزن پانل

وزن ساندویچ پانل‌ ها بسته به نوع عایق میانی، ضخامت ورق های فلزی و ابعاد پانل متفاوت است. وزن پانل معمولاً بر حسب کیلوگرم به ازای هر متر مربع محاسبه می شود. در ادامه جزئیات مربوط به وزن انواع ساندویچ پنل آورده شده است :

وزن ساندویچ پانل دیواری

پانل دیواری معمولی با ضخامت عایق 4 تا 10 سانتی متر وزنی در حدود 8 تا 15 کیلوگرم بر متر مربع دارد

وزن ساندویچ پانل سقفی

پنل سقفی با ضخامت مشابه عایق پانل دیواری، وزن بیشتری داشته و در محدوده 9 تا 17 کیلوگرم بر متر مربع است.

وزن سایر ساندویچ پانل ها

پانل های سردخانه ای به دلیل ضخامت بالای عایق (8 تا 20 سانتی متر) وزنی بین 13 تا 25 کیلوگرم بر متر مربع دارند و همچنین پانل های کلین روم سبک تر بوده و وزنی بین 9 تا 13 کیلوگرم بر متر مربع دارند.

نمونه پانل دیواری

کاربرد های ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها در موارد متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به بخشی از پر کاربردترین موارد اشاره خواهیم کرد:

مزایای ساندویچ پانل

در ادامه به بخشی از مزایای ساندویچ پانل آن اشاره کرده ایم:

1- به دلیل وزن سبک پانل ساندویچی، اجرا و نصب آن بسیار راحت تر و سریع تر از مصالح سنتی است.

2- ساندویچ پنل قابلیت شستشو دارد و برای محیط هایی مانند کلین روم که تمیزی اهمیت زیادی دارد بسیار مناسب است.

3- این پنل ها به صورت نر و مادگی در یکدیگر چفت می شوند که باعث استحکام بالا و عایق بندی حرارتی و صوتی می شود.

4- طرح و رنگ های متنوعی برای ساندویچ پانل وجود دارد که شما می توانید بر اساس سلیقه و نیاز پروژه خود آن را سفارش دهید.

نصب ساندویچ پانل

فرایند نصب و اجرای ساندویچ پانل گرچه آسان تر و سریع تر از مصالح سنتی است، اما باید متذکر شویم که اگر نصب درست و اصولی انجام نشود ممکن است در آینده در رباطه با درزبندی و آب بندی آن با مشکل مواجه شوید و در این شرایط نیاز است زمان و هزینه ای بابت بازسازی آن بپردازید.

از این رو به شما پیشنهاد می کنیم از متخصصان و کارشناسان جهت نصب ساندویچ پانل کمک بگیرید.

نصب پنل

قیمت و خرید ساندویچ پانل

قیمت پانل ساندویچی می تواند به عوامل متفاوتی وابسته باشد. به طور مثال هرچه ابعاد سازه شما بیشتر باشد، به دلیل استفاده از متریال بیشتر، هزینه نهایی نیز افزایش می یابد. همچنین در نظر داشته باشید که متریال انتخابی برای ساخت پانل ساندویچی، بر روی قیمت تاثیر می گذارد. به طور مثال پشم سنگ از فوم پلی استایرن گران تر است و یا استفاده از ورق آلوزینک هزینه بیشتری نسبت به ورق گالوانیزه دارد.

از دیگر عوامل می توان به نواسانات بازار، ضخامت ورق، دستمزد نصب و ... اشاره کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت هر متر مربع انواع ساندویچ پانل می توانید با کارشناسان بازارپانل در ارتباط باشید تا به بهترین نحو ممکن شما را در خرید انواع پانل ساندویچی راهنمایی کنند.