ورق آلوزینک
ورق آلوزینک یکی از بهترین انواع ورقهای موجود به لحاظ کیفیت و مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف است. ورق آلوزینک به لحاظ نوع ساختار شامل یک ورق آهنی با روکشی از آلیاژ روی و آلومینیوم است که به همین دلیل مقاومت این ورق، نسبت به رطوبت را بیشتر میکند.
کارشناسان فروش:
آقای مهندس بهمنی
تماس : 02155245199
داخلی : 104
خانم مهندس صیادی
تماس : 02155245199
داخلی : 105
خانم مهندس مهاجر
تماس : 02155245199
داخلی : 106
ورق آلوزینک چیست؟
ورق آلوزینک نوعی ورق فلزی است که با آلیاژی از آلومینیوم و روی و سیلیکون پوشیده شده است. پوشش آلومینیوم و روی باعث افزایش مقاومت ورق در برابر خوردگی و زنگزدگی میشود. ورق آلوزینک به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و پوسیدگی بهترین گزینه برای اجرای سردخانه و کلین روم محسوب می;شود.
کاربرد ورق آلوزینک
ورق آلوزینک کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. از جمله کاربردهای این ورق می;توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوشش سقف و دیوار
- ساخت لولهها و مخازن
- ساخت لوازم خانگی
- ساخت ماشین آلات
روش تولید ورق آلوزینک
روش تولید ورق آلوزینک به شرح زیر است :
آماده سازی ورق فولادی: ورق فولادی در ابتدا باید کاملاً تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. برای این کار، ورق فولادی از طریق یک سری غلتکها عبور داده میشود تا صاف و یکنواخت شود. سپس، ورق فولادی با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص تمیز می;شود.
غوطه وری ورق در حمام روی: پس از آماده سازی ورق فولادی، ورق از یک حمام روی مذاب عبور داده میشود. در اثر این فرآیند، روی به صورت یک لایه نازک روی سطح ورق فولادی قرار می;گیرد.
غوطه وری ورق در حمام آلومینیوم: پس از غوطه وری ورق در حمام روی، ورق از یک حمام آلومینیوم مذاب عبور داده میشود. در اثر این فرآیند، آلومینیوم به صورت یک لایه نازک روی لایه روی قرار میگیرد.
سرد کردن ورق: پس از غوطه وری ورق در حمام آلومینیوم، ورق باید سریعاً سرد شود تا پوشش روی و آلومینیوم به خوبی به سطح ورق بچسبند. برای این کار، ورق از طریق یک کوره عبور داده میشود.
بازرسی ورق: پس از سرد شدن ورق، ورق باید از نظر کیفیت بررسی شود. برای این کار، ورق از طریق دستگاه;های مخصوص بازرسی میشود.
ضخامت پوشش روی و آلومینیوم در ورق آلوزینک به عوامل مختلفی مانند نوع ورق فولادی، دمای حمامهای روی و آلومینیوم و زمان غوطه وری ورق بستگی دارد.
ضخامت پوشش روی در ورق آلوزینک معمولاً بین 40 تا 100 میکرون است. ضخامت پوشش آلومینیوم در ورق آلوزینک معمولاً بین 20 تا 50 میکرون است.
مزایا و معایب ورق آلوزینک
مزایا
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی
- استحکام و دوام بالا
- قیمت مناسب
- کاربردهای گسترده
معایب
- وزن نسبتاً زیاد
- امکان ایجاد خراشیدگی در پوشش روی و آلومینیوم
مقایسه ورق آلوزینک با ورق گالوانیزه
ورق آلوزینک و ورق گالوانیزه هر دو ورقهای فلزی با پوشش محافظ هستند که برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی استفاده میشوند. اما تفاوتهای مهمی بین این دو نوع ورق وجود دارد.
یکی از مهمترین تفاوتها بین ورق آلوزینک و ورق گالوانیزه، نوع پوشش محافظ است. در ورق آلوزینک، پوشش محافظ از دو فلز آلومینیوم و روی تشکیل شده است. در حالی که در ورق گالوانیزه، پوشش محافظ تنها از فلز روی تشکیل شده است.
تفاوت دیگر بین ورق آلوزینک و ورق گالوانیزه، مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی است. ورق آلوزینک مقاومت بالاتری در برابر خوردگی و زنگزدگی نسبت به ورق گالوانیزه دارد. این به دلیل وجود فلز آلومینیوم در پوشش محافظ ورق آلوزینک است.
در مجموع، ورق آلوزینک گزینهای بهتر برای کاربردهایی است که نیاز به مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند. در حالی که ورق گالوانیزه گزینهای مناسبتر برای کاربردهایی است که نیاز به قیمت مناسب;تر دارند.