ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه که با پوشش روی، مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی پیدا کرده است، در ضخامت های استاندارد 0.4 و 0.5 mm و برش خورده آماده ارسال از بازار پانل است.
کارشناسان فروش:

آقای مهندس بهمنی
تماس : 02155245199
داخلی : 104

خانم مهندس صیادی
تماس : 02155245199
داخلی : 105

خانم مهندس مهاجر
تماس : 02155245199
داخلی : 106
یکی از انواع ورق فلزی، ورق گالوانیزه است که یک لایه از پوشش روی از آن محافظت می کند. این پوشش با ورش گالوانیزاسیون ایجاد می شود و هدف از آن ایجاد استحکام و افزایش مقاومت ورق گالوانیزه است.
در این روش، ورق فولادی از یک حمام روی (ZN) مذاب عبور داده می شود. در اثر این فرآیند، پوشش روی به طور یکنواخت روی سطح ورق فولادی قرار می گیرد.
ضخامت لایه روی در گالوانیزاسیون به روش گرم معمولاً بین 50 تا 150 میکرون است. ضخامت لایه روی به عوامل مختلفی مانند دمای روی ذوب شده، زمان غوطه وری ورق و سرعت سرد شدن آن بستگی دارد.
ورق گالوانیزه یکی از متداول ترین انواع ورق هایی است که به عنوان پوشش رویی و زیرین ساندویچ پانل دیواری و سقفی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع ورق گالوانیزه
این نوع ورق به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود:
ورق گالوانیزه گرم
در مرحله اول ورق های فولادی در کوره های با دمای بسیار بالا (120 درجه سانتی گراد) حرارت داده می شوند تا هرگونه رطوبت و آلودگی از بین برود. در ادامه ورق ها با سرعت بالا از روی حمام مذاب که دمای آن حدود 450 درجه سانتی گراد است می کنند تا یک لایه روی بر روی ورق ها به صورت یکنواخت پخش و تشکیل شود.
برای کنترل ضخامت لایه روی، هوای پر فشار بر روی سطح وارد می کنند تا از کیفیت مطمئن شوند. در مرحله نهایی، روق های گالوانیزه سرد می شوند تا لایه روی سفت شود.
ورق گالوانیزه سرد
یکی دیگر از انواع روش های ساخت ورق گالوانیزه، روش سرد است.در این روش ورق از طریق فرآیند الکتروگالوانیزه یا آبکاری تولید می شود. در این روش لایه ای از فلز روی به کمک جریان الکتریکی روی سطح ورق فولادی رسوب می کند.
ضخامت لایه روی در گالوانیزاسیون به روش سرد معمولاً بین 25 تا 75 میکرون است. ضخامت لایه روی به عوامل مختلفی مانند نوع ورق فولادی، دمای محلول الکترولیت و زمان رسوب گذاری بستگی دارد.
کاربرد ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه به دلیل مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و ضربه دارد در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
1- در صنعت ساختمان سازی به عنوان لایه خارجی ساندویچ پانل، در ساخت دیوار و سقف انواع سازه مورد استفاده قرار می گیرد.
2- بسیاری از قطعات و بدنه خوردو ها از ورق گالوانیزه ساخته می شوند.
3- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و زنگ زدگی موجب شده تا در ساخت لوله و پروفیل ها نقش زیادی داشته باشد.
برخی دیگر از کاربرد های آن عبارتند از صنعت برق و الکرونیک، صنایع دریایی مانند نفت و گاز، ساخت گلخانه و صنعت کشاورزی.
گالری تصاویر
سوالات متداول
آیا ورق گالوانیزه ضد زنگ است؟
بله، اما نه بهصورت کامل. ورق گالوانیزه در برابر زنگزدگی مقاوم است، اما در شرایط خاص (رطوبت بسیار بالا، تماس با مواد شیمیایی قوی) ممکن است دچار خوردگی شود.
آیا ورق گالوانیزه قابلیت جوشکاری دارد؟
بله، اما هنگام جوشکاری باید مراقب بخارات روی بود، زیرا استنشاق آنها میتواند مضر باشد. توصیه میشود در فضای باز یا با تهویه مناسب جوشکاری انجام شود.
آیا ورق گالوانیزه قابلیت رنگآمیزی دارد؟
بله، اما ابتدا باید سطح آن با پرایمر مخصوص آمادهسازی شود تا رنگ به خوبی به آن بچسبد.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورق گالوانیزه یک ورق فولادی است که با لایهای از روی (Zn) پوشش داده شده تا در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم باشد.